Ma már szinte minden cégről elmondható, hogy rendelkezik kisebb nagyobb számítógép hálózattal, elektronikus levelezéssel, Internet hozzáféréssel és érzékeny adataik jelentős részét is ezen a hálózaton tárolják. Azonban, mint minden más, ezek az eszközök is képesek elromlani, vagy külső behatások (Pl.: vírustámadás) áldozatául esni, ami gyakran jóvátehetetlen károkat okoz az informatikai rendszerekben és a tárolt adatokban. Ezekre a kellemetlen eseményekre azonban megbízható és szabályozott üzemelési környezet kialakításával előre fel lehet készülni.
A következő kérdéssor azt próbálja felderíteni, hogy az Ön cége milyen mértékben készült fel ezekre a nem kívánt eseményekre?


  1. Rendelkezik e olyan, elektronikusan tárolt adathalmazzal (szerződések, ügyféllisták, ajánlatok, adatbázisok stb.), amely esetleges megsemmisülése, sérülése, illetve nyilvánosságra kerülése üzleti, vagy erkölcsi veszteséget okoz, esetleg a vonatkozó törvényi előírásoknak való nem megfelelést eredményez a cégére nézve?
  2. Van Internet kapcsolata?
  3. Folytat a cége elektronikus levelezést?
  4. Napi rendszerességgel mentésre kerülnek-e az Ön számára fontos adatok?
  5. Amennyiben van Internet kapcsolata, védi e tűzfal a helyi hálózatát a külvilágtól? (A gépenként telepített személyi tűzfalak belső hálózati környezetben nem nyújtanak valós védelmet!!)
  6. Van-e az ön számítógépparkján vírusvédelmi rendszer telepítve, és ha igen napi rendszerességgel, automatikusan megtörténik-e annak frissítése? (Történt-e víruskitörés az Ön hálózatán az elmúlt fél évben?)
  7. Rendelkezik-e egységes, megtervezett jogosultsági rendszerrel és jelszókezelési szabályokkal?
  8. Legalább havi rendszerességgel megtörténik-e az Ön hálózatán az operációs rendszerek gyártó által kiadott javító csomagjainak telepítése?
  9. Ellátta-e szünetmentes tápegységgel kiemelt rendelkezésre állású számítógépeit a váratlan áramingadozások áthidalására?
  10. Rendelkezik olyan felkészült szakmai segítséggel, aki a rendelkezésére áll bármilyen felmerülő számítógépes kérdés, illetve probléma esetén, esetleg képes az informatikai problémák távmenedzsment útján történő megoldására?

 

A Prosperátor Kft. javaslata

Amennyiben a 4-ik ponttól több esetben is IGEN választ tudott adni, úgy fogadja elismerésünket, az Ön hálózata alapvetően biztonságos körülmények között működik.

Azonban, ha több kérdésre is NEM volt a válasza, úgy javasoljuk, hogy fektessen energiát informatikai hálózatának és adatainak biztosítására.

Cégünk, a Prosperátor Kft. vállalja komplex informatikai rendszerek bevezetését, üzemeltetését, illetve megoldásokat szállítunk az informatikai biztonság teljes palettáján. Köszönjük figyelmét és abban a reményben búcsúzunk, hogy ennek a néhány kérdésnek az átgondolása akkor is hasznossá válik az Ön számára, amennyiben nem venné igénybe szolgáltatásainkat.

 

| Köszöntés | Bemutatkozás | Informatikai biztonság | Rendszerintegráció | Vállalatirányítás | Kapcsolat | Referenciák | Linkek | 10 kérdés |